Endelig ute helg

IMG_6311Helge turen ble planlagt i god tid, og med slik planlegging er det ofte en utfording når det gjelder været. Og joda helt frem til dagen før avreise var det strålende vær med nydelig vårsol og påskestemning. Klare fine netter med nordlys og … Og så kom avreise dagen… Grått, våt snø som etterhvert gikk  over til regn. For ikke å snakke om den herlige vinden som lagde en vegg som nesten ikke var mulig å komme igjennom. Men tur skulle det være uansett.Minste jenta vår Sofie ble med, og var med godt mot. Litt sliten i motbakker og da vinden var på det verste tenkte hun nok på at det kunne vært kjekt å være et annet sted. Men hun tok virkelig godt tak og hjalp til med pulken da denne ikke ville det samme som oss. Å komme seg ut av komfortsonen og kjenne litt på naturkrefter har vi alle godt av. Det å være fri fra tv, internett og de daglige tidstyvene har vi også alle godt av. Vi er virkelig heldige som har slike muligheter rett utenfor døra.

YR, Storm og alle andre vær tjenester var sterkt uenige om de neste dagene, men for at vi skulle ha størst sjanser å unngå regn la vi turen høyt. Dette gir selvsagt noen ulemper med at det blir lite skog man kan gjemme seg bak, og med værskifte kommer også risikoen for skred. Men dette utnyttet vi til mange gode diskusjoner, og Sofie gikk etterhvert rundt å vurderte utløpssoner på alle skavler som ble passert. Etter noen timer fant vi oss en liten tre klynge som dannet et flott grunnlag for å etablere leir, og teltet kom opp i stor fart. kjøkkengrop ble laget, og en stor le-vegg ble bygget for å gi ly mot sørvest. Selv her oppe i høyden kom all nedbør nå som regn, så middag ble tilberedt inne i teltet. Hunden vår Balder fikk etterhvert også komme inn til oss, og etter noen runder med kortspill og litt godteri tok vi tidlig kveld. Natten ble av det noe urolige slaget, med rikelig nedbør og godt med vind, men sovnet gjorde vi alle sammen.

Været ble mye bedre de neste dagene, og både kaffe og mat kunne nytes ute med fin utsikt. Solen som tittet frem innimellom ga både varme og farge på skinn. Det merkes at våren nærmer seg her i nord. Dagene ble brukt til å utforske området, lekeplass i fjellet og se etter dyrespor. Vi ble litt skuffet denne gangen da det var svært lite dyr å se. De har nok gjemt seg nede i dalen. I dette området har vi tidligere sett og hatt besøk av jerven, så Sofie samt vi voksne var spente på om vi skulle få treffe på han igjen.

For oss har det vært viktig at barna våre har fått kjennskap og erfaring med naturen. Og når vi har hatt med oss barn på tur er vi svært opptatt av å legge opp turen slik at den blir positiv for dem. Men det er selvsagt viktig at de får kjenne litt på å komme ut av komfortsonen. Kjenne på nye ting og at mennesket er svært sårbar i møte med naturen. Respekt for naturen kan ikke læres i et klasserom.

IMG_6189Pulkene pakket og vi er klare for avmarsj

IMG_6208

IMG_6216
IMG_6219

IMG_6243

IMG_6247

IMG_6252

IMG_6262

IMG_6266

IMG_6280

IMG_6288

IMG_6299

IMG_6303

IMG_6324

IMG_6336

IMG_6338Upss slik kan det fort gå…