Januar snø, og gøy er det.

IMG_0735_2Januar kan være en fantastisk måned.

To fantastiske ski helger har vi fått allerede nå i januar. Først en flott tur til byens utsiktspunkt med våre gamle fjellski fra Åsnes, og nå sist helg en ny topp, med våre splitter nye Randonee ski, som vi lenge har ønsket oss og brukt mye tid på å studere hvilke type vi skulle kjøpe.

Med fantastisk pudderføre er det bare å hive seg rundt og komme seg ut på topptur. Og her på Helgeland kan en velge og vrake blant mange storslagne topper. Været i januar kan by på både mange minus grader og sur vind, men begge helgene våre, var vi heldige med nydelig tur vær.

Turen til Øyfjellet, Mosjøens flotteste utsiktspunkt, gikk i nydelig sol og med et flott føre. Vi fikk med Sondre på 14 år på denne turen, vi med fjellski, og han med toppturski. Forskjellen på fjellski og toppturski er stor i terreng som dette. Sondre kunne sette kursen rett oppover, mens vi måtte velge en mere sikk-sakk rute. Under nedfarten kom toppturskiene enda mer til rette, og det var morsomt å se hvordan Sondre fløt oppå løssnøen og kunne velge helt andre ruter en hva vi greide. Sondre klaget litt på at fjellet var for lite bratt. Men for oss med fjellski var dette helt greit. Men gjett om vi gledet oss til å få våre nye topptuski som var underveis i posten.

Ny uke, og nye ski 🙂

Sola droppa oss på denne turen, men det la jeg ikke merke til siden jeg var så konsentrert med å gå oppover i fjellet med de nye skiene. Magne ropte stadig vekk at jeg måtte bruke riktig teknikk slik at det ikke blir så tungt. Ja, ja tenkte jeg og fortsatte mot toppen. Etter en kanskje litt for rask tur til toppen kjente jeg at jeg begynte å bli «veldig tom», og skulle nok ha puttet innpå litt nøtter underveis.

Etter en kort pause var vi klare for nedturen, trodde jeg. Å hjelpe meg hvor lårene protesterte. Oii, her var det muskler i sving som ikke har vært brukt på lenge. Tenker at her er det bare å sette i gang og øve mere. Men jeg greide å nyte en fantastisk nedfart, selv om jeg måtte ha noen pauser for å riste laus lårene. Er virkelig fornøyd med det nye randonne utstyret og nye trurer er allerede planlagt.

 

IMG_2328_2

IMG_2321_2Pause under oppstigning til Øyfjell varden

IMG_2347_2

IMG_2343_2

IMG_2330_2Nydelig utsikt til De syv søstre

IMG_2344_2

IMG_2342_2

IMG_2338_2

IMG_2332_2

IMG_1027_2

IMG_2353_2

IMG_2363_2

IMG_2368_2

IMG_2371_2

IMG_2392_2

DSC_5667_2

 

IMG_1021_2