Sommersesongen er i gang

Stemtjønna

Nå er endelig sommersesongen i skog og fjell i gang. Etter to uker ferie i sydligere strøk er det godt å komme seg ut på tur i skog og fjell. Vi var så heldig å komme hjem til et nydelig vær her i Nord-Norge, så mandagen dro vi av gårde til Nedre Urdvatnet. På dialekt uttaler vi det for Olvatnet med tjukk l.

 

På lørdag dro vi av gårde til Baåsen, og i dag fikk vi oss en fin ettermiddagstur til Stemtjønna.

Vi pakket i en liten tursekk og fikk med oss et vennepar og to flotte hunder på tur. Spesielt for året 2013 har jeg og venninna mi satt oss spesielle turmål. Eli har som mål å gå 10 fjelltrimposter, som er kravet til premiering. Jeg kan ikke være dårligere og har bestemt meg for at Gjeittinden, som er den høyeste toppen i vår kommune, skal bestiges i år. Dette tror jeg vil bli et spennende år med varierte turer. Lista over turer vi har veldig lyst til å gjennomføre er særdeles lang. Høyt på lista ligger turer som: Lomsdal-Visten med bestigning av Visttindene og Finnknean, Børgefjell på kryss og tvers, Stetinden og kanskje øverste på lista for i år er Okstindbreen, med topptur til Oksskolten som er Nord-Norges høyeste topp. Vi har også sett på topptur til Helgelandsbukken som ligger i Meløy kommune i Nord-Norge og Glomfjellet.

Her i vinter kjøpte vi oss nye fjellsko fra leverandøren Scarpa, disse lover svært godt. Lurt å kjøpe når det er på salg.

Nedre Urdvatnet, Baåsen og Stemtjønna er lette og fine turer. På toppen fra Baåsen kan du blant annet nyte utsikten imot Brurskanken, Vardefjellet, Øyfjellet med De syv søstre i bakgrunnen, Toven, Vikdalsfjellet, Sørgardsfjellet, Digermulen og ikke minst en flott utsikt over Fustvatnet.

 

«Ready» for et nytt og spennende frilufts år 🙂

 

På vei opp til Urdvatnet

Ikke helt snøfritt i skogen enda

Feiring med champis for å markere at barmarksesongen er i gang

Skål 😉

Sofie og Eli sin første fjelltrimpost i år

 

På vei opp til Baåsen

 

Fin utsikt over Fustvatnet

 

Sofie synes det er veldig kjekt å ha med seg Sara og Oliver på tur

 

 

Flott ettermiddagstur til Stemtjønna

Koselig med bestevenninna Andrea på tur 🙂

 

Sprek bukett 😉

Takk for turen alle sammen 😉